Deprecated: Optional parameter $content declared before required parameter $tag is implicitly treated as a required parameter in /home/lifeisgood/public_html/wp-content/plugins/ishyoboy-boldial-assets/ishyoboy-shortcodes/ishyoboy-shortcodes.php on line 234
Dogwalktrail The Good Life - Natural Wonders
Home > Natural Wonders
Natural Wonders - Wandelingen
DogWalkTrail The Good Life

NATURAL WONDERS

Waar nemen we u graag mee naar toe tijdens de DogWalkTrail The Good Life belevenis?

In de afgelopen 16 jaar hebben we heel veel mooie wandelingen gemaakt over de duizenden kilometers wandelpaden in het Salzburgerland. Uit dit enorme aanbod kiezen wij, afhankelijk van uw niveau en wensen, een aantal prachtige wandelingen.

Indrukwekkende watervallen, traag voortglijdende gletsjers, blauw-groene bergmeren, hoge bergpieken, kabbelende beekjes, oerbossen en bloemrijke alpenweides.

Waar liggen jullie interesses?

DWT Summits
DogWalkTrail The Good Life
Mountain lake trails

Mountain Lake Trails

 

Mooie bergmeertjes, sommigen zijn bereikbaar via pittige trails en anderen juist weer via heerlijk relaxte wandelingen.

Edelweiss
DogWalkTrail The Good Life

Amazing Waterfalls

 

Kleine verstopte watervalletjes, grote indrukwekkende watervallen, allemaal zijn ze op hun eigen manier prachtig. Net als de Mountain Lake Trails zijn sommige watervallen te bereiken via eenvoudige wandelingen en andere juist via erg pittige trails.

Waterfalls
Waterfalls
DogWalkTrail The Good Life
DWT 6 summits
The Good Life

Six DWT Summits

 

Sommigen van jullie hebben vast wel eens gehoord van de Seven Summits.

Deze Seven Summits zijn de hoogste bergen van elk continent: Mount Everest in Azië (8848 m) Aconcagua in Zuid-Amerika (6962 m), Mount McKinley in Noord-Amerika (6194 m), Kilimanjaro in Afrika (5895 m), Elbroes in Europa (5642 m), Mount Vinson (4892 meter) op Antarctica (4897 m), en Puncak Jaya of Carstenz Pyramide, Oceanië(4884 m).

Een behoorlijk indrukwekkend rijtje bergen. In Oostenrijk zijn er ook al aardig wat “7 Summits” bedacht waaronder de 7 summits van Oostenrijk tot de 7 Summits van Saalbach Hinterglemm.

DogWalkTrail heeft nu de Six Summits in het leven geroepen. Natuurlijk is het bij ons het allerbelangrijkste dat de hond mee kan naar de top.

Natuurlijk hoeft dit niet in een week tijd. Je kunt en mag er natuurlijk seizoenen lang over doen. (Voor de fanatiekelingen: er zijn in onze directe omgeving zelfs 11 Summits die met de hond goed te doen zijn…).

Tijdens je eerste beklimming van 1 van de Six Summits krijg je een kaart waarop alle Six Summits vermeld staan. Na iedere succesvolle beklimming krijg je dan van ons een stempel. Iedereen die alle Six Summits beklommen heeft krijgt een oorkonde.

Voor deze wandelingen heb je geen bergbeklimmers ervaring of klimmateriaal nodig. Wat je wel nodig hebt is een goede conditie en een beetje doorzettingsvermogen. Voor sommige wandelingen, die van ons de kleur zwart hebben gekregen, moeten wij weten wat u aan kunt dus moet u al eens eerder met ons mee zijn geweest. Een aantal Summit wandelingen vallen onder de rode wandelingen dus daarvoor geldt dit niet.

DogWalkTrail The Good Life

Glacier World

 

Traag voortglijdend honderden meters dik ijs… de gletsjers. Deze wandelingen vereisen een goede conditie maar ook hier zijn er verschillende niveaus.

Glacier
DogWalkTrail The Good Life
Happy doggy trails

Happy Doggy Trails

 

Net als Heidi rennen over prachtige alpenweides die op sommige tijden vol staan met prachtige alpen bloemen. Voor iedereen goed te doen.

Alpenweides
DogWalkTrail The Good Life

Forest & Water

 

Door mooie oude bossen, langs prachtige beekjes en kleine poeltjes met adembenemende uitzichten op besneeuwde toppen. Voor iedereen met een normale conditie prima te doen!

Rocks
Adventure Trails
DogWalkTrail The Good Life

GrossGlockner Experience

 

Wandelen in het indrukwekkende gebied van de Hohe Tauern. Aan de voet van de hoogste berg van Oostenrijk de Grossglockner (3798 meter) We hebben hier 4 varianten op het programma.

Climb
DogWalkTrail The Good Life

Adventure Trails

Op deze wandelingen nemen we je mee naar adembenemende trails die op hoog niveau zijn vanwege of hun lange stijgingen, pittige afdalingen of technische objecten (stenen, kabels, steile trapjes).

Dit zijn wandelingen waarbij er 1 hond mee mag per 2 personen (gids kan soms assisteren en zou dan 2de persoon kunnen zijn), de hond een klim-harnas aan heeft en waarbij er aan kabels moet worden vastgehouden. Dit zou zonder hond niet zo’n probleem zijn maar met hond zitten er een aantal regels aan vast.

  1. De hond krijgt uitsluitend een klimtuig van DWT te leen tenzij de baas een tuig heeft voor de hond die wij zelf ook gebruiken.
  2. De hond moet de commando’s ‘volg’ en ‘wachten’ zeer goed kunnen opvolgen.
  3. De hond moet gedragen kunnen worden (voor sommige wandelingen is er zelfs een maximum van 25 kilo).
  4. De hond moet zich kunnen laten aanraken door een ander persoon dan de baas zelf.
  5. De hond zit hier altijd aan de lijn met hele kleine uitzonderingen. De hond moet op sommige wandelingen namelijk kleine stukjes los kunnen lopen zonder bij de baas vandaan te gaan en goed terug kunnen komen.
Adventure Trails
DogWalkTrail The Good Life
End of the road trails

End of the Road Trails

 

Deze wandelingen gaan naar het einde van een dal. Zodra de rit met het DogWalkTrail transport stopt, wordt het overgenomen door een taxi van het National Park Hohe Tauern.

We stappen over in de taxi en gaan naar het einde van het dal. Vanaf deze plekken komen we vaak in gebieden waar geen paden meer zichtbaar zijn alleen nog markeringen. Het zijn complete aanlijn-wandelingen vanwege de regels in het National Hohe Tauern gebied. Taxi kosten worden gedeeld door de medereizigers in de taxi. Dit zijn prachtige lange dag-wandelingen van rode en zwarte niveaus. Goede conditie vereist!

DogWalkTrail The Good Life
Since 2000 DOGWALKTRAIL | Voorwaarden | Privacy Statement | Website gemaakt door Pink Sneakers